mandag den 17. februar 2014

Maternaty og noget om OP-tøj.

Vi er så småt ved at føle os hjemme i byen. Vi er ret vilde med det store frugtmarked i midten af byen, hvor de har yndlingsfrugten; passionsfrugt i massevis! Endda både i almindelig udgave og i en gul og lidt sødere version! Vi har også været lidt mere omkring og blandt andet set et stort tøjmarked, med alverdens genbrugstøj.
Matatuerne er vi også blevet fortrolige med. Der er plads til 14 passagerer og 1 chauffør, men vi har flere gange oplevet at være omkring 23 i bussen i stedet – så man kommer hinanden ved! 

Denne slags boder er der masser af i det lækre frugtmarked!
Skønne Sara på tøjmarked!

Inden matatuen blev overfyldt!

Og sådan ser en matatu ud!
Søndag i sidste uge var det Mamma Rose’s fødselsdag, hvilket til aften blev fejret med kage, sodavand og masser af hygge! Rikke og jeg havde købt et fint tørklæde i fødselsdagsgave, som heldigvis faldt i god jord! 
Vi er rigtigt heldige at bo hos så dejlig en familie, hvor vi slet ikke er i tvivl om at de vil os det bedste! Hver aften hygger vi, hvor Rose prøver at lære os lidt kiswahili og vi lærer hende lidt dansk. Vi får grint og pjattet en del, fordi vi hver i sær ikke er så gode til det med udtale! 

Mamma Rose og hendes datter Joyce skære fødselsdagskagen ud. Den var bare god!

Mamma Rose og hendes børne børn Emy og Emily!
I denne uge har vi primært været på fødegangen på hospitalet. Det har været en noget anderledes oplevelse. Fødegangen består af to sammenhængende rum, med tre brikse i hver. Mellem briksene er der forhæng, hvilket der også er i fodenden. Under fødslen er kvinderne alene næsten hele forløbet igennem, bortset i den sidste aktive pressefase, og når sygeplejerskerne lige skal vurdere hvor langt i fødslen de er. Sygeplejerskerne støtter og vejleder ikke de fødende ret meget, og de er ikke ret gode til at fortælle hvad de gør når de er inde ved patienterne. Vi oplever ofte at forhænget ikke bliver trukket ordentligt for, så det er frit udsyn til lidt for meget. Det er svært at stå i, når vi er vant til en helt anden tilgang. Men samtidig tror jeg at de gør hvad de kan, på den måde de har lært at gøre tingene.

Hospitalsgangene!
Hospitals kantinen - hvor vi hver dag spiser lækker frugt!
Det var her vi tilbragte ugen!


Sådan ser en afdeling ud - dette er en stue på barselsgangen!

Medicinskabet!

Fødegangen!

På operationsstuen skal man klæde om til OP-tøjet, og hvis man har haft det på uden på de andre afdelinger er det en ommér, hvilket også er rigtigt fornuftigt. Lige indtil man ser at det bliver vasket udenfor og efterfølgende hænger til tørre i solen, hvor patienter går forbi ofte!

Hvor tøjet bliver vasket!
-Og hvor det hænger til tørre.
Turen til hospitalet om morgenen taget ca. 45 minutter, og hver dag på vores tur, griner af lidt af at vi bliver mødt på æsler som går frit rundt, og godt kan forstyrre trafikken. 


En af dagene i ugen kommer der et indlæg om vores safari tur i weekenden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar